Bewoners van de Kerkstraat aanschouwen de schade die de boomwortels in de voortuinen aanrichten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Kerkstraat aanschouwen de schade die de boomwortels in de voortuinen aanrichten. © Jan van den Brink

Bomen in Westervoortse voortuinen veroorzaken meer ellende dan plezier en moeten wijken

WESTERVOORT - De Kerkstraat in Westervoort wordt gesierd door 20 grote esdoorns. Ze werden in 2004 geplant op aandringen van de buurt, maar zorgen inmiddels meer voor overlast dan voor plezier. En dus gaan ze weg.

3 reacties

 • Petrus Terpstra

  1 jaar geleden
  Weer een voorbeeld van onnodige geldverspilling door de gemeente Westervoort, Met gedegen boomadvies destijds had dit voorkomen kunnen worden. geen wonder dat de gemeente zo goed als failliet is, Arnhem-Oost lijkt me een prima nieuwe naam voor Westervoort.
 • Bertus Nibbeling

  1 jaar geleden
  Wat een vreselijke mensen die niet met de natuur kunnen leven! Wat wil men dan? Zomers vergaan van de hitte in een stenen woestijn? Een omgeving zonder vogelzang en vernietigde broedgelegenheden? Walmende uitlaatgassen inademen, overstromingen? Bomen houden de bodem gezond zodat deze regen kan opnemen.
 • Adrie van der Horst

  1 jaar geleden
  Bomen en struiken nemen CO2 op en geven zuurstof af. Een Amerikaanse dienst voor Bosbeheer deed in 2013 onderzoek naar de impact van bomen op de gezondheid, met name op de concentratie van fijnstof. Fijnstof leidt tot longontsteking, aderverkalking en hartaandoeningen en verkort de levensverwachting. Uit dat onderzoek blijkt tevens dat elke boom jaarlijks één leven redt en in New York zelfs tot acht levens.