Volledig scherm
Verkeer op het Velperbroekcircuit bij Velp, Westervoort en Arnhem op archiefbeeld. © Laura Heusinkveld / De Gelderlander

Brug A12 bij Velperbroek mogelijk niet bestand tegen zware belasting, rijstrook dicht

WESTERVOORT - Rijkswaterstaat heeft maandagavond de rechterrijstrook op de parallelbaan van de snelweg A12 bij het Velperbroekcircuit richting Duitsland afgesloten. Volgens de wegbeheerder is dat gedaan om de belasting van de brug te verminderen.

Verkeer dat van de Pleijroute rond Arnhem naar de A12 wil rijden, heeft nu nog maar een rijstrook tot zijn beschikking. Dat had dinsdagmorgen tot gevolg dat er een lange file stond tussen Elst en het Velperbroekcircuit. 

Rijkswaterstaat is nu bezig met het inspecteren van de brug die in 2021 op de nominatie staat om te worden gerenoveerd. Onbekend is nog hoe lang de wegbeheerder de rechterrijstrook afgesloten houdt. Vooralsnog voor een paar dagen, meldt Rijkswaterstaat op zijn website.  

Het verkeersaanbod voor de brug is de afgelopen jaren enorm toegenomen.  Of dit nu noopt tot acute maatregelen is nog onbekend.

Afgesloten

De wegbeheerder adviseert Arnhem en de Liemers zo veel mogelijk te mijden. En dan zeker het Velperbroekcircuit, de Pleijroute en de IJsselbrug. Verkeer richting de Achterhoek wordt geadviseerd via de snelweg A1 te rijden. Wie naar Westervoort, Duiven en Zevenaar reist, wordt gevraagd gebruik te maken van het openbaar vervoer. 

Maandagmorgen had verkeer dat vanaf knooppunt Waterberg  over de fly-over richting Duitsland reed, geen last van files.

Tip, aanvulling of correctie? Stuur een berichtje via Facebook of Whatsapp ons: 06-13322268.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers