Brug A12 bij Velperbroek weer helemaal open

VIDEOWESTERVOORT - Alle rijstroken op de A12 bij Arnhem zijn weer open. De inspectie van de brug is afgerond. Dat meldt Rijkswaterstaat vanochtend op Twitter.

Afgelopen week werd de parallelbaan van de snelweg A12 bij het knooppunt Velperbroek door Rijkswaterstaat afgesloten. Dat was vanwege een 'zorgwekkend' tikkend geluid dat was waargenomen bij inspectiewerkzaamheden. De brug was mogelijk niet bestand tegen zware belasting, vreesde Rijkswaterstaat.

Volledig scherm
Vrachtwagens reden in de nacht van vrijdag op zaterdag over de brug om de brug te testen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Slavernij in hennepteelt neemt toe: ‘Als we Vietnamezen aantreffen, weten we dat het foute boel is’
    PREMIUM

    Slavernij in hennep­teelt neemt toe: ‘Als we Vietname­zen aantreffen, weten we dat het foute boel is’

    WESTERVOORT - Voor het telen van hennep wordt steeds vaker gebruik gemaakt van slaven. In toenemende mate ontdekt de politie bij het oprollen van een wietkwekerij mensen in het pand die niet eens weten waar ze zijn en daar onder dwang planten verzorgen en wiettoppen moeten knippen. Burgers in Midden-Gelderland worden nu opgeroepen om eerder melding te maken van verdachte situaties.

Liemers