Volledig scherm
De Bult van Putman © DG

Buitenconcert met panoramisch uitzicht over Westervoort

WESTERVOORT - Blaasorkest DT-Orchestra treedt zondagmiddag op vanaf een bijzondere locatie: de Bult van Putman in Westervoort. ,,We gaan er een losse en vooral gezellige sfeer van maken’’, zegt penningmeester Ronald Bremer.

De Bult van Putman langs de IJsseldijk is voor het eerst een locatie voor een buitenconcert. Stichting Promotie Westervoort voorziet een hapje en een drankje terwijl DT-Orchestra, voorheen De Dieseltrekkers, voor sfeer zorgt. En dat allemaal omgeven door een panoramisch uitzicht over Westervoort.

Helemaal opgeknapt

Sinds eind vorig jaar is ‘de bult’ in handen van vereniging Natuurmonumenten. Ze hebben van de voormalige stortplaats een natuurgebied voor wandelaars gemaakt. Het concert biedt de ideale gelegenheid om met de opgeknapte omgeving kennis te maken. 

,,In ons repertoire zit voor elk wat wils’’, vertelt Bremer ,,Klassiekers, bekende popnummers, meezingers en natuurlijk ook onze plaatselijke hits.’’

‘Westervoort in beweging’

Het orkest sluit het evenement ‘Westervoort in beweging’ af. Op 16, 17 en 18 augustus kunnen de bewoners van Westervoort en omgeving deelnemen aan diverse sportieve activiteiten zoals een beachvolleybaltoernooi en hindernisparcours. ,,Het gaat erom dat je je grenzen verlegt en daarmee een prestatie neerzet waar je trots op gaat zijn’’, vertelt de organisatie. 

Op de laatste dag is het dus vanaf 16 uur op ‘de bult’ te doen. Een ticket kost €7,50, inclusief welkomstdrankje. Een deel van de inkomsten wordt gedoneerd aan vereniging Natuurmonumenten. Voor meer informatie rond de activiteiten en tarieven, surf naar www.westervoortinbeweging.nl. 

Voor zij die slecht ter been zijn, wordt er speciaal vervoer voorzien. Een taxibusje rijdt vanaf de parkeerplaats van Sportclub Westervoort tot op de bult. 

,,We zijn er helemaal klaar voor,’’ zegt Bremer. ,,Nu alleen nog maar hopen dat het droog blijft!’’

Volledig scherm
Het uitzicht over Westervoort vanuit de Bult van Putman © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers