Zwembad Lentemorgen in Zevenaar is over een paar jaar toe aan een opknapbeurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwembad Lentemorgen in Zevenaar is over een paar jaar toe aan een opknapbeurt. © Jan Ruland van den Brink

Centraal zwembad als garantie voor behoud zwemwater in de regio: ‘Liemersbreed bad is een kans’

Eén zwembad voor de hele Liemers zou een garantie kunnen zijn voor het behoud van zwemwater in de regio. Dat zeggen Liemerse bestuurders naar aanleiding van de sluiting van zwembad De Pals in Westervoort.

10 reacties

 • Theo van der Heijden

  2 maanden geleden
  Montferland, was die niet pas weer naar regio Achterhoek? Wat is dan de logica met de Liemers/Zevenaar? En zoals eerder aangegeven, meerdere kapiteins op één schip levert straks alleen maar problemen op.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Het idee voor een centraal zwembad is op zich leuk, maar dat gaat niet werken. Zolang het niet één gemeente is, ga je achteraf altijd discussie krijgen over financiering en bezuiniging. Kijk naar de dienst natuur- en milieueducatie (NME), muziekschool, bibliotheek. Als één gemeente moet bezuinigen is de balans zoek en gaat de rest wantrouwen en ook bezuinigen.
 • S. Feenstra

  2 maanden geleden
  laat vattenval de Pals kopen en van energie voorzien. Energiemaatschappij maakt toch een giga winst. Kan vast wel een locatie van een zwembad vanaf.
 • Anon Deli

  2 maanden geleden
  Voor sommige ouders is Zevenaar wellicht te ver om te reizen, vaak is er ook de financiële middelen niet voor. Als het wel lukt is het wellicht een goed alternatief, maar ik maak me toch zorgen of het goed komt.
 • R.W. Eshoff

  2 maanden geleden
  Voor wethouder Goossen is het eigenlijk al opgelost: Allemaal naar Arnhem. "Daar hebben ze prachtige baden."