Een zwemestafette in het Zevenaarse Lentebad. Archieffoto Jan van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Een zwemestafette in het Zevenaarse Lentebad. Archieffoto Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Crisisoverleg over zwemles nu bad Westervoort sluit: ‘Dreigt gat te ontstaan voor veel kinderen’

De telefoon van het Lentebad in Zevenaar staat roodgloeiend nu is aangekondigd dat het zwembad in Westervoort sluit. Zwemclubs en ouders van kinderen die zwemles volgen, zoeken een alternatief als De Pals volgende week zondag 2 april sluit.

3 reacties

 • Adrie van der Horst

  2 maanden geleden
  Nutsvoorzieningen (energie, warmte, vervoer, zorg e.d.) zijn vanuit plaatselijke en regionale overheden overgedragen aan private ondernemingen die hun aandeelhouders winst in het vooruitzicht stellen. Daardoor achten die zich minder verantwoordelijk voor maatschappelijke gevolgen.
 • Ronnie van Hummel

  2 maanden geleden
  Ik vind het belachelijk dat gemeente westervoort dit laat gebeuren Zwembad genoodzaakt te sluiten vanwegen de hoge inergie kosten Is hier geen potje voor wel buitenlanders hier huisvesting maar eigen volk uit de nood helpen de gemeente moet zich kapot schamen
 • M.J. Jansen

  2 maanden geleden
  We hebben veel geld over voor van alles wat hulp nodig heeft en niet Nederlands is, echter zwemles voor en aan bijv. kinderen moet dan maar weg.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?