De Reiskoffer leert kinderen van het speciaal onderwijs zelfstandig te reizen

VIDEOWESTERVOORT - Lotte Baars neemt elke ochtend de trein naar de Symbion-school voor Praktijkonderwijs in Didam. Dat klinkt misschien niet heel bijzonder, maar omdat de 13-jarige Westervoortse ADD (aandachtstekortstoornis) heeft en moeite met rekenen, is dat voor haar allesbehalve vanzelfsprekend. 

In samenwerking met De Reiskoffer zetten de gemeenten Duiven en Westervoort zich in om kinderen zoals Lotte te leren reizen met het openbaar vervoer. 

,,Mijn dochter gaat sinds dit schooljaar naar de middelbare school waardoor ze niet meer het leerlingenvervoer kan nemen. Op zoek naar alternatieven kwam ik bij De Reiskoffer terecht’’, vertelt moeder Karin Schalen (57). 

Lotte werd eerst twee weken vergezeld door een begeleider. ,,Tijdens de oefenperiode maakt de leerling kennis met het reilen en zeilen van het openbaar vervoer. Twee weken lang wordt het zelfvertrouwen opgebouwd tot ze het zelf durven’’, vertelt projectcoördinator Marleen Brand. 

Quote

Ik was bang dat mijn ADD mij zou belemmeren en dat ik bijvoor­beeld mijn halte zou missen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers