Manfred Pelgrim is druk met het voorbereiden van de afhaalmenu's .
Volledig scherm
PREMIUM
Manfred Pelgrim is druk met het voorbereiden van de afhaalmenu's . © Jan Ruland van den Brink

Decembermaand nog steeds groot vraagteken voor horeca: ‘Het blijft een hard gelag’

WESTERVOORT/ ZEVENAAR - Kunnen we wel of niet open met kerst? Het is de meest prangende vraag in de horecawereld. Voorzichtig wordt er echter al ingezet op afhaalmenu’s en catering. Zes reacties op een rij. 

5 reacties

 • Danny van D

  2 maanden geleden
  Wat een simplistische reactie weer.... even"hup" aan de slag en "hop" je hebt net zoveel klanten en je verdient weer net zoveel als voor de corona crisis. Het is duur ondernemen met een take away als je nog net zoveel vaste lasten als de pandhuur hebt als voor de crisis. Al die kosten zijn gebaseerd op het hebben van gasten. En minder personeel is dan een druppel op de gloeiende plaat.
 • Joris

  2 maanden geleden
  Nou, dan hebben dié ondernemers het dus wél begrepen !Maar er zijn er nog genoeg die klagen hoor...
 • Titus

  2 maanden geleden
  Hallo, beetje mosterd na de maaltijd Joris?  wat jij nu roept doen zij al maanden!  O.a. in Westervoort, Duiven , en omstreken  zijn ze zeer flexibel in wat ze doen. Deze ondernemers heb ik niet eerder aan het woord gezien in deze krant, mag het een keer na alle elend? En nu weet ik eens zeker dat ze hun bovenste best deden en doen!   Ze startten al een samenwerking met andere branches, en dat werkt erg goed.   Ze mogen een Bravo krijgen!
 • Joris

  2 maanden geleden
  Echte ondernemers piepen niet, die hebben hun catering al lang voor elkaar en verdienen daar hun geld nu mee... je hebt dan wel de kosten voor de bezorging, maar minder personeel voor de bediening, schoonmaken, energie enz... En als ze echt zoveel minder omzetten, dan hadden ze ook voldoende winst om te reserveren voor slechtere tijden... dus; hop aan de slag met ondernemen !
 • feitenchecker

  2 maanden geleden
  Tussen de regels door is het toch duidelijk. De restaurants blijven dicht.
 1. Er is nog even tijd om Liemerse kerkgebouwen te redden; laatste vieringen uitgesteld
  PREMIUM

  Er is nog even tijd om Liemerse kerkgebou­wen te redden; laatste vieringen uitgesteld

  ZEVENAAR - Voor de negen kerken in de Liemers die sowieso gaan sluiten, kunnen tot komend najaar concrete plannen voor een herbestemming worden gemaakt. ,,Daarna komt een keer het moment dat wij de kerken in de verkoop gaan zetten’’, zegt Maarten Smits, pastoraal werker van de Liemerse Sint Willibrordusparochie. Ondertussen zijn de laatste officiële diensten in de nog te sluiten kerken uitgesteld in verband met het coronavirus.
 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Liemers