Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Foto Ruud Voest

Deelfietsen weer weg uit Westervoort: 'lastig om mensen uit auto's te halen'

WESTERVOORT - De tien deelfietsen op station Westervoort zijn weer weggehaald. De rijwielen - damesfietsen met versnellingen - waren bedoeld om de laatste kilometers naar de bedrijventerreinen in de buurt te overbruggen, maar ze werden nauwelijks gebruikt. De proef van de Groene Alliantie de Liemers is mislukt. ,,Het blijkt erg lastig te zijn om mensen uit hun auto te halen’’, zegt Jos de Bruin van de Groene Alliantie.

Het leek zo mooi. Door deelfietsen op het station in Westervoort te plaatsen voor de laatste kilometers, zou het aantrekkelijk worden voor bezoekers en mensen die op de bedrijventerreinen werken, om te kiezen voor openbaar vervoer. 

De deelfietsen kon je zo goed als gratis gebruiken. Het enige dat je ervoor moest doen, was een app op je smartphone installeren. Met de code die je via de app kreeg, kon je een fiets van zijn slot halen. 

Hilversum ging Westervoort voor. Daar was het deelfietsenproject een succes. ,,Maar hier dus niet’’, zegt De Bruin. ,,Er is wel gebruik gemaakt van de deelfietsen, maar niet zo massaal als we hadden gehoopt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers