Duikers politie zoeken in IJssel naar vermiste Westervoortse (29), sporen gevonden

UPDATE | VIDEOWESTERVOORT - De politie zoekt vrijdagmiddag met boten in en rondom de IJssel bij Westervoort naar de 29-jarige vrouw die sinds woensdagavond vermist is. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale apparatuur, zoals sonar. Ook gaan de duikers van de politie gaan het water in om daar te zoeken naar de vermiste Westervoortse. 

Politie en familie maken zich vanwege haar geestesgesteldheid grote zorgen om de vrouw. Sinds haar verdwijning, woensdagavond om 20.00 uur, is er intensief naar haar gezocht, onder meer met warmtebeeldcamera, honden en een helikopter. Dat leverde tot nu toe niets op.

Ook een grote zoekactie door een particulier zoekteam met speurhonden van Reddingshonden RHWW uit Duiven had donderdagavond geen resultaat. 

Sporen 

Wel zijn er volgens Louise Smits van Reddingshonden RHWW sporen van de vrouw opgepikt door de honden. Die informatie is doorgegeven aan de politie, die deze info meeneemt in de nieuwe zoektocht vanmiddag.

Volgens een agent ter plaatse hebben de honden de politie geleid naar de plek waar nu gezocht wordt: tussen de Westervoortsebrug en de Pleijdijk. 

De politie heeft nog geen tips gekregen op de oproep van donderdag om uit te kijken naar de vrouw. Gehoopt wordt dat de nieuwe zoektocht vrijdagmiddag met het duikteam van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ), grofweg in het gebied tussen tussen de Westervoortse brug en de Pleydijk, wel iets oplevert.

Volledig scherm
Zoekactie op de IJssel. © Rolf Hensel
Volledig scherm
zoektactie in en rond de ijssel. © Rolf Hensel
Volledig scherm
Een boot zoekt op de IJssel © DG
Volledig scherm
De reddingshonden van RHWW uit Duiven hebben donderdagavond gezocht naar de vermiste vrouw uit Westervoort. Helaas zonder resultaat. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Liemers