Eerste hardlooprondje met Jong Oranje

videoWESTERVOORT - Twee scholen in Westervoort laten vanaf deze maandag hun leerlingen meer bewegen. Ze beginnen met wekelijks een kwartier lang hardlopen. Als het aanslaat, willen ze vanaf december met de kinderen dagelijks gaan hardlopen, de zogenoemde The Daily Mile. 

The Daily Mile is een initiatief van een docent van de Schotse basisschool St. Ninians. Elaine Wyllie liet haar leerlingen elke dag een mijl, ongeveer 1,5 kilometer, hard lopen om hun gezondheid en concentratievermogen te verbeteren. In navolging van St. Ninians voerden steeds meer scholen in het Verenigd Koninkrijk The Daily Mile in.

Positief effect

Oud-schaatser Erben Wennemars heeft een paar jaar geleden The Daily Mile in Nederland geïntroduceerd en probeert steeds meer scholen over te halen aan mee te doen. Onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen een positief effect heeft op de kinderen. ,,Daarom houden we nu een proef met leerlingen van groep 3 tot en met 6 van Het Startblok en de Montessorischool’’, zegt Timo Riphagen, coördinator Combinatiefuncties Sport in Westervoort. 

De leerlingen kregen deze maandag hulp van enkele voetballers van Jong Oranje. ,,Als je zo veel kinderen enthousiast kunt maken om te sporten, dan moet je dat niet nalaten’’, zegt Bram Groot van de KNVB. 

Handtekening

Een jongen met een Feyenoord-shirt aan vraagt een handtekening aan Hedwiges Maduro. ,,Weet je wel dat ik van Ajax ben’’, vraagt die. De jongen knikt. Het maakt hem niks uit. ,,Je moet met hem op de foto’’, zegt zijn moeder. ,,Vraag hem dan.’’ De jongen doet heel verlegen een stap dichterbij. Maduro geeft hem een por. ,,Kom maar, hoor.’’ 

Volledig scherm
Een handtekening vragen aan Hedwiges Maduro. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers