Het zwembad in Westervoort sluit per 2 april omdat de kosten voor het verwarmen van het bad niet meer zijn op te brengen, zo stelt eigenaar Hans Frieling.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zwembad in Westervoort sluit per 2 april omdat de kosten voor het verwarmen van het bad niet meer zijn op te brengen, zo stelt eigenaar Hans Frieling. © theo kock persfotografie

Energiecrisis nekt zwembad in Westervoort: ‘Nu verliezen 850 kinderen hun zwemles’

De energiecrisis nekt het zwembad van sportcentrum Sports Planet in Westervoort. Het binnenbad sluit op 2 april. Volgens eigenaar Hans Frieling is het financieel niet meer op te brengen om de energierekening te betalen. ,,We hebben met de gemeente geprobeerd een oplossing te zoeken. Helaas is dat niet gelukt.”

12 reacties

 • André Kolkman

  2 maanden geleden
  Gooi maar lekker dicht met beton voor hype van padelbanen..als dat de oplossing is voor tegengaan hoge energierekening en achterlaten van wanhopige ouders en huilende kinderen..gebrek aan creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid van ondernemer en gemeente lijkt ver weg...er lag een tijdelijke oplossing die ruimte bood voor verder onderzoek naar mogelijkheden en alternatieven zonder korte termijn financieel verlies ..maar schijnbaar was dat te onzeker voor deze ondernemer...
 • A Putman

  3 maanden geleden
  Lekker makkelijk om af te geven op de gemeente en de politiek. Waarom geen kritische opmerking over Hans die het aanbod van 100.000 euro afslaat?
 • Mo Wigman

  3 maanden geleden
  Minder geld na het buienland. Dit gebruiken voor de zwembaden energie zuinig maken
 • Beau van Eersel

  3 maanden geleden
  Het is ook niet rendabel als zo’n klein dorp een groot zwembad heeft.
 • Jan Verstraeten

  3 maanden geleden
  Ook hier faalt de politiek...GEEN zwemles in de buurt...dieptriest !