Ernstige zorgen om vermiste vrouw (29) uit Westervoort: 'Publiek is onze laatste hoop’

VIDEO/UPDATEWESTERVOORT - De politie heeft ernstige zorgen om een 29-jarige vrouw uit Westervoort die is vermist sinds woensdagavond. Een grootscheepse zoekactie naar haar, de nacht na haar verdwijning en gisteren, heeft niets opgeleverd. De politie vraagt het publiek naar haar uit te kijken. ,,Dat is zo’n beetje onze laatste hoop”, zegt wijkagent Fons Sluiter.

Volledig scherm
De RHWW uit Duiven zoekt met meerdere reddingshonden. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

De vrouw is woensdagavond kort na 20.00 uur te voet vertrokken vanaf huis in de richting van de Kleine Pley en sindsdien niet meer gezien. ,,Gezien haar geestestoestand maken wij ons ernstige zorgen over haar”, zegt Sluiter.

Hij en zijn collega’s hebben in de nacht naar donderdag al gezocht naar de vrouw met een warmtebeeldcamera. Overdag ging het zoeken verder met de inzet van speurhonden, drones en een helikopter. Donderdagavond zette de RHWW (Stichting Reddingshonden) uit Duiven de zoektocht voort met verschillende teams en meerdere reddingshonden. Ook zij zoeken langs de IJsseldijk en het water.

Oproep aan publiek als laatste hoop

,,We hebben het hele gebied langs de IJssel afgezocht en met de helikopter is Westervoort en het gebied eromheen bekeken. Helaas allemaal zonder resultaat”, zegt Sluiter.

Daarom is in een Burgernetbericht en een Facebook-post gevraagd uit te kijken naar de vrouw, die rond de 1,65 meter lang is, een gezet postuur heeft en rood haar tot over de schouders draagt.

Op haar rechterarm staat een tattoo met bloemmotief en ze draagt een zwarte broek.

Sluiter zegt dat het voor de politie nu nog weinig zin heeft verder te zoeken, mede vanwege de vele stappen die al zijn genomen. ,,Uiteraard blijven wij uitkijken naar de vrouw, maar dat vragen we dus ook van burgers. Vele ogen zien meer.”

Mensen met informatie kunnen bellen naar 0900-8844. Wie de vrouw ergens ziet, wordt gevraagd direct 112 te bellen.

Liemers