De woonlasten van de fusiepartners en Westervoort zelf, op een rij.
Volledig scherm
PREMIUM
De woonlasten van de fusiepartners en Westervoort zelf, op een rij. © Rik Bors

Fuseren met de portemonnee in de hand: hier is Westervoorter het goedkoopst uit

WESTERVOORT - Een gemiddeld huishouden in Westervoort gaat er jaarlijks bijna 200 euro op vooruit als de gemeente ophoudt te bestaan en samengaat met Arnhem. De Gelderlander maakte een vergelijking van de belastingen in de gemeenten waarmee de kleinste Liemerse gemeente  zou kunnen fuseren. 

5 reacties

 • Herman Hueting

  4 maanden geleden
  Er wordt alleen maar gesproken over fuseren is nodig, maar nergens wordt aangegeven waarom het zo fout is gegaan in ons dorp. Waarom worden wij als inwoners daar niet eerlijk over geïnformeerd. Er zijn naar mijn mening een aantal grote vraagtekens te plaatsen bij projecten of zaken die nu of de laatste jaren te zwaar op de exploitatie drukken of drukte.
 • Toine van de Lisdonk

  4 maanden geleden
  Fusie Zevenaar -Angerlo duurder?! Kan zijn, maar investeringen (riolering, bestrating , duurzaamheid etc) werden vergroot. Had oude gemeente wss niet kunnen opbrengen. Bovendien, kijk niet alleen naar financiën en laat bv stad VS plattelandsgemeente ook meetellen. Ik zou -onder voorwaarden- voor één of twee liemerse gemeenten zijn.
 • Erik B.

  4 maanden geleden
  Fusie Bergh Didam; alles werd duurder. Fusie Zevenaar Rijnwaarden; alles werd duurder. Fusie Westervoort; vul zelf maar in.
 • Johan Derksen

  4 maanden geleden
  mijn mening : Zevenaar trap daar niet in !
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Wat een eenzijdige benadering. Hoe zit het met de service van Arnhem,het onderhoud van het groen,de sportparken. De bereikbaarheid van het stadhuis.

Liemers