De wegindeling op de IJsselbruggen in de A12 wordt anders, om de belasting op de stalen brugconstructies te verminderen.
Volledig scherm
PREMIUM
De wegindeling op de IJsselbruggen in de A12 wordt anders, om de belasting op de stalen brugconstructies te verminderen. © Marcel Kuster/DG

Geen extra files A12 ondanks minder rijstroken en lagere snelheid, verzekert Rijkswaterstaat

DUIVEN/ WESTERVOORT - Verkeer moet vanaf begin 2020 langzamer rijden over minder rijstroken op de A12 bij Duiven en Westervoort, tot de twee stalen brugconstructies over de IJssel worden vernieuwd in 2022. Dit leidt niet tot meer files, aldus Rijkswaterstaat. 

25 reacties

 • Jan

  3 jaar geleden
  het is normaal gesproken gewoon 100km per uur.... weet niet hoe je aan die 70 komt ? 
 • Harry

  3 jaar geleden
  En jij rijdt zeker nooit in de spits, want dan wordt er echt geen afstand gehouden. Als je dat wel zou doen is de kans op aanrijdingen minder, maar zullen de files ook standaard tweemaal zo lang zijn. Bij een verlaging van 100 naar 90 zullen de automobilisten heus niet nog dichter op elkaar gaan rijden dan ze nu al doen.
 • Renee

  3 jaar geleden
  Volgens mij mag je al jaren niet harder dan 70 op de brug van het velperbroek richting westervoort-Duiven  dus waarom mag je nu ineens 90km???
 • Duivenaar

  3 jaar geleden
  Haha! U hoort mij toch niet zeggen dat er geen probleem is? En toch ook niet dat de theorie altijd overeenkomt met de praktijk? Lees toch eens goed. Ik reageer alleen op het feit dat mensen de (ontwerp) theorieën zonder enige onderbouwing tegenspreken. Dat is feitelijk onjuist. Ik zie bij veel mensen een behoefte om te klagen, maar veel reacties zijn van een zeer beperkt niveau
 • Relativeer

  3 jaar geleden
  Nu worden we al bijna dagelijks met aanrijdingen geconfronteerd. Oorzaak: te weinig afstand in relatie tot gereden snelheid. Dat gaat dadelijk in die slangehals alleen maar erger worden.

Liemers