Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Geen huurhuizen voor jongeren op plek van school de Flierefluiter in Westervoort

WESTERVOORT - Op de locatie van voormalige basisschool de Flierefluiter in Westervoort komen geen huurappartementen voor jongeren. Vanuit de bouwwereld is geen belangstelling voor dit plan, omdat het financieel niet uit zou kunnen.

De voormalige basisschool wordt niet meer voor het onderwijs gebruikt sinds het samengaan van de Flierefluiter en de Klimroos in augustus 2015. In 2017 presenteerde wethouder Theo Kampschreur de eerste schetsen van een plan voor 24 tot 36 huizen met een huurprijs van hoogstens 580 euro. 

Na overleg met de buurt werd dat aantal al teruggeschroefd naar twaalf stuks. De gemeente heeft vervolgens een aantal marktpartijen aangeschreven met de vraag of ze mogelijkheden zien voor dit plan.

Alternatief

Het antwoord was duidelijk: nee, te duur. Daarom wordt nu gewerkt aan een alternatief plan. Het schoolgebouw wordt dan gesloopt om plaats te maken voor twaalf kleine koopwoningen met een bouwhoogte van maximaal 4 meter. De woningen worden grotendeels in het stramien van het huidige pand gebouwd.

Het ‘nee’ van de bouwpartijen is een tegenvaller voor de gemeente Westervoort. Die ziet met lede ogen dat het voor jongeren nauwelijks meer te doen is om in Westervoort aan geschikte woonruimte te komen. 

 ‘Jammer genoeg moeten we het idee van betaalbare (huur)woningen voor deze locatie loslaten. Niettemin zijn we nog steeds van mening dat realisatie van deze variant vanwege woningtype en prijs nog steeds aantrekkelijk zal zijn voor jongeren, starters en oudere inwoners’, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een interne memo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers