'Geluiden en scheurtjes', maar geen toestanden als in Genua op de A12

videoHet waren 'verontrustende geluiden' die maandag alle alarmbellen af deden gaan bij controleurs van Rijkswaterstaat. Veroorzaakt door scheurtjes in de stalen IJsselbrug, beweert een andere bron. Rijkswaterstaat zelf doet onderzoek en zegt verder niks. Ondertussen blijft een deel van de A12 daar dicht.

De weg werd begin deze week  deels afgesloten voor aanvullende controles. Die waren woensdag nog in volle gang. 

Met hoogwerkers liepen inspecteurs de metalen liggers na waar het wegdek op ligt. Die metalen balken hebben last van roestvorming, zo is al vanaf de grond te zien. 

Aan de Arnhemse kant van de A12-brug over de IJssel is in het midden van de meeste liggers een steiger gebouwd met daarop een soort huisje met wanden van plastic en een houten deur. Daarmee wordt een deel van de liggers aan het oog onttrokken, maar te zien is dat delen van het metaal ontdaan zijn van de coating.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers