Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: Westervoort © JV

Gemeente trekt regie naar zich toe: centrum van Westervoort moet aantrekkelijker worden

WESTERVOORT - Een kleiner, compacter centrum van Westervoort. Geen uitbreiding meer. Panden die leegkomen, moeten een nieuwe bestemming kunnen krijgen. De gemeente werkt samen met ondernemers en vastgoedeigenaren aan een plan voor het winkelcentrum van Westervoort. 

Maar liefst 30 procent van de winkels - 13 van de 45 stuks - staat leeg. Twee winkels houden opheffingsuitverkoop. Daarmee staat Westervoort bovenaan in landelijke lijstjes. De verwachting is dat de leegstand nog verder oploopt als er niets gebeurt.

Ondernemers en winkelend publiek hekelen het gebrek aan sfeer en beleving. Het aanbod, zeker ook qua horeca, zou te eenzijdig zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Barbecuebrand in Westervoort zorgt voor metershoge vlammen: ‘gelukkig waren de kinderen op tijd weg’
    PREMIUM

    Barbecue­brand in Wester­voort zorgt voor metershoge vlammen: ‘gelukkig waren de kinderen op tijd weg’

    WESTERVOORT - De brand in Westervoort ontstond in het tuinhuisje van de familie Messing aan de Heilweg. ,,De gasfles vatte vlam”, zegt Wil Messing de volgende middag. ,,Mijn schoonzoon zag dat en schreeuwde dat de kinderen weg moesten. Daarna was er een soort explosie. Ik en mijn schoonzoon zijn door de luchtdruk een paar meter door de lucht gevlogen. Niemand is gewond geraakt.”

Liemers