Gemeentehuis en winkelcentrum Westervoort ontruimd na brand op dak, ‘hou ramen en deuren dicht’

UPDATE/videoWESTERVOORT - Het dak van winkelcentrum De Wyborgh in Westervoort staat in brand. De winkels en het naastgelegen gemeentehuis van Westervoort zijn uit voorzorg ontruimd. De brandweer heeft de situatie onder controle, zegt woordvoerder Wichard ten Westenend.

Volledig scherm
© DG

De brand werd om 11.33 uur gemeld, en zou veroorzaakt zijn door dakdekkerswerkzaamheden op het dak boven de bibliotheek, zegt Ten Westenend. Iemand die rook heeft ingeademd, wordt nagekeken door ambulancepersoneel.

Toen het brandalarm afging in het gemeentehuis, klommen BHV’ers van Westervoort het dak op om de brand te blussen. Veel medewerkers dachten in eerste instantie dat het om een oefening ging, zegt een van hen. Ze verlieten rustig het gemeentehuis. Ook personeel van de Regionaal ICT en Inkoop Dienstencentrum (RID) De Liemers moest naar buiten. In totaal gaat het om zo'n negentig mensen.

Personeel van de gemeente Westervoort werd opgevangen in zalencentrum Wieleman, maar keerde begin van de middag weer terug naar het gemeentehuis. Medewerkers en klanten van Kruidvat zijn door politie en brandweer uit de winkel gehaald. Er was niemand in de bibliotheek aanwezig; die is op dinsdagen gesloten. Ook twee horecagelegenheden in het gebouw waren nog niet geopend.

Hoe groot de schade is, is volgens de bibliotheek nog niet duidelijk. Een afzuiginstallatie op het dak lijkt defect, zegt Ten Westenend. De bibliotheek laat via Twitter weten woensdag gesloten te zijn.

De rook drijft over Westervoort. Geadviseerd wordt om ramen en deuren te sluiten.

Volledig scherm
De brand lijkt te woeden in een afzuiginstallatie op het dak van het gebouw, boven de bibliotheek. © Timo Bouman/Persbureau Heitink
Volledig scherm
© DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers