Volledig scherm
De politie heeft de plek afgezet waar het lichaam is gevonden. © Persbureau Heitink

Gevonden lichaam zeer waarschijnlijk van vermiste Westervoortse (29)

WESTERVOORT - Bij een zoekactie heeft de politie vrijdagmiddag tegen 16.30 uur een lichaam gevonden bij de IJsseldijk in Westervoort. Vermoedelijk is het de 29-jarige Westervoortse die sinds woensdagavond vermist was. De politie zegt daar nog onderzoek naar te doen, maar noemt het zeer waarschijnlijk dat het om de vrouw gaat. 

Een politieboot voer vrijdag rond het middaguur rondjes tussen de Westervoortse brug en de Pleijdijk. Er werd tussen de kribben van de IJssel gezocht met speciale apparatuur zoals sonar, een techniek die geluid gebruikt om onder water te zoeken. Ook het duikteam van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) werd uitgerold. ,,We hebben alles ingezet’’, zegt wijkagent Fons Sluiter.

Een spooronderzoek met speurhonden heeft de politie donderdagavond naar deze locatie geleid. De vrouw is woensdagavond kort na 20.00 uur te voet vertrokken vanaf huis in de richting van de Kleine Pley en is sindsdien niet meer gezien. ,,En die nacht werd het zeer koud’’, zegt Sluiter. 

De kans dat de vrouw nog leefde werd dus al erg klein ingeschat. ,,Daar was de familie zich ook van bewust’’, zegt Sluiter. De broer en de man van de Westervoortse vrouw keken vrijdagmiddag vanaf de IJsseldijk aangeslagen toe hoe de IJssel werd afgezocht. De ontzetting was van hun gezichten af te lezen. Ze wilden verder niks kwijt. 

Meteen na de verdwijning werd er intensief gezocht naar de 29-jarige vrouw. Onder meer met warmtebeeldcamera, drones, speurhonden en een helikopter. Allemaal zonder resultaat, tot de zoektocht in de IJssel. 

Eerder werd in een Burgernetbericht en een Facebook-post aan het publiek gevraagd om uit te kijken naar de Westervoortse. 

Vragen of gedachten over zelfdoding? Bel 0900-0113 of ga naar 113.nl

Liemers