De onroerendezaakbelasting (ozb) in Westervoort stijgt komend jaar met 15 procent, bovenop de inflatiecorrectie van 1,8 procent.
Volledig scherm
PREMIUM
De onroerendezaakbelasting (ozb) in Westervoort stijgt komend jaar met 15 procent, bovenop de inflatiecorrectie van 1,8 procent. © ANP XTRA

Huiseigenaren Westervoort betalen 30 euro extra per jaar; ook elders in De Liemers stijging ozb

WESTERVOORT - Huiseigenaren in Westervoort moeten volgend jaar dieper in de buidel tasten. De gemeente neemt ingrijpende bezuinigingsmaatregelen om het begrotingstekort weg te werken. Zo gaan de ozb en afvalkosten flink omhoog. 

10 reacties

 • Joris

  2 maanden geleden
  Als je gemeenten in dit land de normale zaken laat regelen en een deel van de zaken gewoon weer bij de Rijksoverheid legt (zoals Jeugdzorg) dan kunnen alle gemeenten makkelijk zelf hun broek op houden... 
 • Joris

  2 maanden geleden
  Nog niet zo lang geleden (2019) had de gemeente nog een miljoen op de plank liggen waar ze een ruimte mee hebben verbouwd en een entree hebben aangepast... En wat te denken van dat miljoen dat ze verdeeld hebben onder de sluwe rijken, zodat die goedkoop zonnepanelen op hun dak konden leggen... 
 • Tegenlicht

  2 maanden geleden
  We betalen met zijn allen, maar maken het ook met zijn allen op. Tussen 10 en 15 % van jongeren heeft Jeugdzorg. En van vrijwel alle mensen boven de 70 jaar wordt het huis op kosten van de gemeenschap schoongehouden. Kennelijk willen we dat en eerlijk gezegd vind ik dat ook prima, maar het kost wel heeeel veel centjes.
 • Mike

  2 maanden geleden
  CDA Westervoort staat ten koste van alles voor behoud van zelfstandigheid!!! Een partij waarbinnen dit zelfs leidt tot afscheid nemen van actieve partijleden.
 • Ine Dulos

  2 maanden geleden
  Optie drie voor de gemeente; want er best wat te doen aan de grootte van de gemeente: een in plaats van twee burgemeesters voor de tandem Westervoort-Duiven; en door fusie minder wethouders en raadsleden.
 1. Kuipers over avondklokuitspraak Gommers: 'Welke set aan maatregelen kies je?'
  Play

  Kuipers over avond­klokuit­spraak Gommers: 'Welke set aan maatrege­len kies je?'

 2. Grapperhaus: 'Avondklok is ingrijpende maatregel'
  Play

  Grapper­haus: 'Avond­klok is ingrijpen­de maatregel'

Liemers