Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

'Huurhuis moet vaker naar Westervoorter gaan'

WESTERVOORT - Te weinig Westervoorters vinden een sociale huurwoning in hun eigen dorp, vinden burgemeester en wethouders. Slechts 32 procent van de nieuwe huurders van Vivare komt uit Westervoort. Daarom wil het college met de woningcorporatie om tafel. ,,Wij willen meer maatwerk'', zegt wethouder Hans Sluiter.

Dat er zo weinig Westervoorters een nieuwe huurwoning in hun eigen dorp vinden, heeft volgens Sluiter te maken met de wijze van toewijzing. ,,Dat gaat niet per gemeente, maar per regio. Wij zien dat veel Arnhemmers hier komen wonen. Die zien Westervoort als een wijk van Arnhem.‘’

Dat heeft volgens Sluiter gevolgen voor de leefbaarheid en zorgt voor druk op sociale voorzieningen en op jeugdzorg. Zo kent Westervoort een opvallend hoog percentage kinderen dat jeugdzorg nodig heeft. 14,5 procent van de kinderen en jongeren in Westervoort krijgt nu jeugdzorg. In Arnhem is dat 11,8 procent. Het landelijk gemiddelde is 11 procent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers