Eén van de drie twee-onder-eenkapwoningen in het Rode Dorp in Westervoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de drie twee-onder-eenkapwoningen in het Rode Dorp in Westervoort. © DG

Karakteristiek Rode Dorp in Westervoort moet plat: ‘Ik ben woedend’

WESTERVOORT - Vivare gaat zes historische woningen in Westervoort slopen en vervangen door nieuwbouw. Voor de meeste bewoners komen deze plannen uit de lucht vallen. ,,Wij hebben hier niet om gevraagd, ik ben woedend.’’

8 reacties

 • Adrie

  11 maanden geleden
  Wij zijn ook woedend. Niet alleen dat dit besluit gevallen is,  maar ook over de ronduit asociale wijze van communiceren. Wij wonen nu 45 jaar in zo'n woning en kennen die dus door-en-door. We hebben gegevens aangeleverd tbv het bouwhistorisch rapport. We hebben dmv talloze brieven en emails aangetoond dat renovatie en verduurzaming van dit bijna 100 jaar oude buurtje zeer wel mogelijk is. Maar Vivare koos er voor om onze brieven voor kennisgeving aan te nemen en diep op te bergen in hun bureauladen. Onze laatste email met inhoudelijke gegevens aan Vivare van 8 april j.l. bleef onbeantwoord.
 • Bijtje

  11 maanden geleden
  Staan waarschijnlijk op een ideale plek voor Vivare waarvoor veel meer geld kan worden verkregen. Dus denkt men weg ermee??? Dat huidige bewoners niet weten wat wonen voor hen daarna wordt is schandalig!! Bewoners verzamel u en vraag juridische bijstand wat  uw rechten zijn.
 • freek

  11 maanden geleden
  Deze huizen staan -als ik het goed begrijp- al één eeuw. Laat monumentenzorg er naar kijken. Renovatie is altijd goedkoper dan slopen en nieuwbouw. Het lijkt mij sterk dat renoveren meer kost dan 6 ton. (1 ton per eenheid)  Geef bewoners de optie tot koop, maar ga geen oude bomen zonder goede reden verplaatsen.
 • dod

  11 maanden geleden
  Nieuwbouw levert hogere huren op.
 • Joris

  11 maanden geleden
  En dat had 10 jaar geleden, midden in de economische crisis al moeten gebeuren... en dat hoeft ook veel minder te kosten dan dat men de huurders wil laten geloven !
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

Liemers