Volledig scherm
PREMIUM
Merijn Tinga. © Eelke Dekker

Kijken naar een film over soupsurfer op een plank van petflesjes

WESTERVOORT - José en Paul van Oosten keken maandagavond in De Nieuwhof in Westervoort met stijgende verbazing naar de film over soupsurfer Merijn Tinga. Deze bioloog/kunstenaar peddelde vorig jaar zomer in 24 dagen van de bron van de Rijn in Zwitserland naar de Nederlandse kust, waar de rivier in de Noordzee uitmondt.

Met de film over die tocht van ruim duizend kilometer peddelen probeert Tinga mensen bewust te maken van de enorme hoeveelheid plastic, jaarlijks ongeveer veertigduizend kilo, die via de Rijn in de Noordzee verdwijnt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Plan voor uiterwaarden in Westervoort gekraakt, ook boeren niet blij met hoogwatermaatregelen
    PREMIUM

    Plan voor uiterwaar­den in Wester­voort gekraakt, ook boeren niet blij met hoogwater­maat­re­ge­len

    WESTERVOORT - Bewoners van de IJsseldijk en achterliggende Brouwerslaan in Westervoort zijn fel tegen de huidige plannen om overlast van hoogwater tegen te gaan in het gebied. Ze vrezen dat de komst van rivierklimaatpark IJsselpoort nadelige gevolgen heeft voor het dorp. ,,Als je nu een verkeerde keuzes maakt heb je er 30 tot 40 jaar last van”, zegt dijkbewoner Rob Bik.

Liemers