Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van de Montessorischool in Westervoort, met in het midden Timo Riphagen. Vanaf links: Joppe Offringa, Rose Lether, Timo Riphagen, Cleo Enscher, Myrthe ter Maat en Pim Lether. foto Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Kwartier hardlopen om beter te worden in rekenen

WESTERVOORT - Leerlingen van de basisscholen Het Startblok en de Montessorischool in Westervoort lopen vanaf 10 september wekelijks ongeveer 1,5 kilometer hard. Doel is niet alleen het verbeteren van de conditie van de kinderen. Het hardlopen moet ervoor zorgen dat ze beter presteren op school en lekker in hun vel zitten. 

,,Hardlopen heeft vooral een positief effect op rekenvaardigheden en concentratie. Als het werkt, willen we er een Daily Mile van maken’’, zegt Timo Riphagen, coördinator Combinatiefuncties Sport in Westervoort. De scholen willen dan de kinderen dagelijks een kwartier laten rennen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers