De griepvaccinatiedag in Duiven eerder deze maand.
Volledig scherm
PREMIUM
De griepvaccinatiedag in Duiven eerder deze maand. © theo kock persfotografie

Kwetsbare groepen krijgen voorrang bij griepprik in Westervoort: ‘Ik kan niet beloven dat we voldoende vaccins hebben’

WESTERVOORT - In Westervoort beginnen vandaag de griepprikdagen van huisartsenpraktijk Rozet. Maar of er genoeg vaccins zijn voor alle genodigden, is nog maar de vraag. ,,Hoe goed het ook georganiseerd is, alles staat of valt met het gedrag van de patiënten’’, zegt praktijkmanager Bianka Hol.

4 reacties

 • Titus

  12 maanden geleden
  Dat werd min of meer  al geschift d.m.v. gezonde zestigers op te roepen nu nog even geen prik te halen als ze gezond zijn!  Niet ieder mens is egoïstisch, zou b.v. zelf niet gaan als er werkelijk tekort zou zijn, maar dat betwijfel ik! Dit alles is strategie!
 • Titus

  12 maanden geleden
  Het is allemaal vooropgezet "beleid", ze weten na zoveel jaren griepvaccinatie echt wel wat ze nodig hebben, maar voeren een schaarste op om mensen juist nú, bang te maken zodat de vraag toeneemt. Gezonde zestigers moesten maar wachten tot er weer aangevuld is,, zoals te lezen was vorige week! Velen zijn daar niet blij mee, vinden dat ze de prik nodig hebben, en anderen gaan dan niet omdat ze te bescheiden zijn.( Het geheel toont weinig respect voor de bevolking, mensen worden tegen elkaar uitgespeeld, niet alleen hiermee!)
 • Mies

  12 maanden geleden
  Al bijna een jaar is corona bekend, sinds februari (?) is het ook in Nederland, maar ook weten ze het te presteren om te weinig griep vaccinaties in te slaan. Het is bijna om te lachen, zo diep zijn ze gezonken.
 • Joris

  12 maanden geleden
  Lijkt me toch niet zo moeilijk: als de Westervoortse huisartsen het totale aantal griepprikken kennen en hun patiënten nalopen welke het meest in aanmerking moeten komen... indelen in 3 groepen, zodat de grootste risico-patiënten het eerst komen en daarna de daaropvolgende groep. Mochten er dan nog mensen overblijven voor wie geen griepprik beschikbaar is, die dan extra in de gaten houden en wat extra vitamines en mineralen voorschrijven... Je moet het niet aan de mensen zelf overlaten, daarvoor zijn we te egoïstisch geworden... 

Liemers