Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de A12. Foto ter illustratie. © Jan Ruland van den Brink

Laatste fase werk bij Westervoortse IJsselbrug: ‘Hoe dan ook doorbijten op A12'

ARNHEM/ WESTERVOORT - Wie dit weekeinde tussen knooppunt Waterberg en Zevenaar over de A12 richting Duitse grens over de A12 rijdt, kan vast wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. Vrijdagavond en -nacht zijn de laatste werkzaamheden ter hoogte van Westervoort. De toerit bij knooppunt Velperbroek zit dicht en afslag 28 bij Westervoort is afgesloten. 

Automobilisten krijgen te maken met omleidingen. Ook is het mogelijk dat door het werk toe- en afritten tussen knooppunt Waterberg en Zevenaar tijdelijk zijn afgesloten, meldt Rijkswaterstaat.

De toerit bij knooppunt Velperbroek richting Duitse grens gaat vrijdagavond om 22.00 uur op slot. Afslag 28 naar Westervoort, bij Ikea, is tot zaterdagochtend 07.00 uur dicht. Intussen wordt er gewerkt aan een nieuwe indeling van de rijbanen.

,,Vanaf komend weekeinde is er een compleet nieuwe verkeerssituatie op de A12 ter hoogte van Westervoort”, zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat. ,,Het verkeer zal daar even aan moeten wennen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Plan voor uiterwaarden in Westervoort gekraakt, ook boeren niet blij met hoogwatermaatregelen
    PREMIUM

    Plan voor uiterwaar­den in Wester­voort gekraakt, ook boeren niet blij met hoogwater­maat­re­ge­len

    WESTERVOORT - Bewoners van de IJsseldijk en achterliggende Brouwerslaan in Westervoort zijn fel tegen de huidige plannen om overlast van hoogwater tegen te gaan in het gebied. Ze vrezen dat de komst van rivierklimaatpark IJsselpoort nadelige gevolgen heeft voor het dorp. ,,Als je nu een verkeerde keuzes maakt heb je er 30 tot 40 jaar last van”, zegt dijkbewoner Rob Bik.

Liemers