Man (28) uit Westervoort krijgt vier jaar cel voor neersteken taxichauffeur

De 28-jarige M.O. uit Westervoort moet vier jaar de cel in voor het neersteken van een taxichauffeur in Beekbergen op 9 juni. O. moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 18.000 euro, zo besliste de rechtbank in Zutphen donderdag.

De man vertelde ter zitting een paar weken terug dat de chauffeur een mes uit het zijvakje van de auto pakte. ,,Het gaat om een uit de hand gelopen ruzie.

Hij pakte een mes, dat mes heb ik vervolgens gepakt en daarmee heb ik gestoken. Het was een paniekaanval. Het is niet goed te praten maar ik moest hem van me afhouden’’, aldus O.

Maar daar gelooft de rechtbank niets van. De steekpartij vond plaats even voor zeven uur in de buurt van de kruising van de Dorpstraat en de J. van Schaffelaarweg. O. wilde naar Arnhem maar had onvoldoende geld bij zich. Hij wilde pinnen maar dat mislukte. Eenmaal terug in de auto ontstond er een ruzie.

Poging doodslag

De taxichauffeur van het Apeldoornse taxibedrijf Het Loo werd daarbij vier keer in zijn schouder en arm gestoken. Poging tot doodslag, concludeerde de officier van justitie. De rechtbank is het met die conclusie eens en oordeelde conform de strafeis.

,,De taxichauffeur mag van geluk spreken dat hij hierbij geen dodelijk letsel heeft opgelopen’’, schrijft de rechtbank in haar vonnis.

Volledig scherm
Een taxichauffeur werd in juni in Beekbergen neergestoken. © Pim Velthuizen

Liemers