Volledig scherm
© Pim Velthuizen

Man (28) uit Westervoort opgepakt voor neersteken taxichauffeur in Beekbergen

update/videoBEEKBERGEN/ WESTERVOORT - Een 28-jarige man uit Westervoort is woensdag aangehouden als verdachte van het neersteken van een taxichauffeur in Beekbergen, afgelopen weekeinde. De chauffeur (38) werd afgelopen zondagochtend meerdere keren gestoken nadat een pintransactie mislukte.

De steekpartij vond even voor 07.00 uur plaats in de buurt van de kruising van de Dorpsstraat en de J. van Schaffelaarweg in Beekbergen. Volgens de politie moest de taxichauffeur van het Apeldoornse bedrijf Taxi Het Loo de verdachte van Apeldoorn naar Arnhem brengen.

Omdat het regel is om bij lange ritten vooraf te betalen, in dit geval ongeveer 60 euro, en de man onvoldoende geld bij zich had, wilde hij pinnen bij een pinautomaat in Beekbergen. De transactie mislukte, waarop de taxichauffeur hem meedeelde dat de rit naar Arnhem zonder betaling niet door ging.

Volgens de eigenaar van het Apeldoornse bedrijf Taxi Het Loo werd de klant erg boos, pakte een mes en stak daarmee de chauffeur vier keer in zijn schouder. De dader nam daarop de benen. De taxichauffeur kon zelf nog 112 bellen, waarna hij hulp kreeg van een voorbijgangster tot de ambulance arriveerde. Hij werd in niet-kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, maar kan voorlopig niet werken.

De politie deed vervolgens volop onderzoek. Het gebied rond de Van Schaffelaarweg werd een tijd lang afgezet en ook de auto werd grondig onderzocht. Woensdagochtend kon een verdachte worden aangehouden. De politie laat weten dat het onderzoek nog altijd loopt.

Bekijk hieronder beelden van het politie-onderzoek na het incident in Beekbergen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers