De A12 nabij Westervoort, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
De A12 nabij Westervoort, foto ter illustratie. © Sven Menschel

Man knalt keihard achterop motorrijder op A12 en wil nooit meer autorijden, slachtoffer boos en verdrietig: ‘Dit had mij fataal kunnen worden’

GIESBEEK/ RHEDEN - Een 57-jarige man uit Giesbeek wil nooit meer autorijden, nadat hij een motorrijder uit Rheden tweeënhalf jaar geleden heeft aangereden op de A12 bij Westervoort. ,,Het is klaar”, zei de man vrijdag voor de rechtbank.

10 reacties

 • Gert Stinissen

  11 maanden geleden
  Michel van de Zand, ik rij heel veel op de a12 en zie heel vaak dat invoegend verkeer gewoon invoegt zonder de regels te volgen. Invoegend verkeer heeft geen voorrang dus de gedachte van de motorrijder was fout en zijn handeling was fout. Wat betreft de auto bestuurder moet deze zwaar gestraft worden.
 • Michel Van de Zand

  11 maanden geleden
  @ Gert, jouw kind steekt de straat over en wordt door deze gek doodgereden. Zeg je dan ook , ja mijn kind was fout, die had de straat niet moeten oversteken? Deze gek is niet gekwalificeerd om auto te rijden, had dus nooit op dat moment in die auto op die plaats kunnen/mogen zijn. Dus hou op om toch nog een vorm van schuld bij de motorrijder neer te leggen. Belachelijk.
 • Frans Appel

  11 maanden geleden
  "Zonder geldig rijbewijs, dat was ongeldig verklaard nadat hij eerder al een paar keer had gereden met alcohol op." Lijkt mij een reden om geen enkele verzachtende omstandigheid meer toe te passen. 20 jaar is nog te kort.
 • Hans Heerink

  11 maanden geleden
  Nu roept de veroorzaker van het ongeval hij dat hij nooit meer wil rijden. Dus niet moeilijk voor de rechter om hem dan ook een levenslange ontzegging van zijn rijbewijs op te leggen. Als deze dader het echt bedoeld zou ik als rechter ook gelijk een voorwaardelijke straf opleggen van 20 jaren detentie als de dader zich niet aan "zijn EIGEN belofte" houdt.
 • Peter van Gelder

  11 maanden geleden
  Het zijn ook altijd weer die motorrijders, zal wel weer te hard gereden hebben! ;) Voor degenen die het niet begrijpen, dit is cynisch bedoeld.