Sinterklaas schudt de Westervoortse burgemeester Arend van Hout de hand.
Volledig scherm
Sinterklaas schudt de Westervoortse burgemeester Arend van Hout de hand. © DG

Milieubewuste Sint rijdt in Tesla door Westervoort

WESTERVOORT - Sinterklaas kwam zaterdag aan in Westervoort en maakte een rondrit in een elektrische Tesla. De vervuilende dieselwagen waar hij zich vorig jaar mee in het Liemerse dorp verplaatste bleef vanwege de stikstofcrisis thuis. 

8 reacties

 • Detlef Hoogeveen

  2 jaar geleden
  Over 10 jaar denken wij meelijwekkend terug... "ja, toen vonden ze de Tesla nog milieuvriendelijk"
 • Drees

  2 jaar geleden
  Zo milieuvriendelijk en duurzaam is zo'n Tesla niet! Bij de winning van grondstoffen en de productie (van de batterij) wordt een enorme aanslag op het milieu gepleegd. Dat geldt ook voor de fabricatie van zonnepanelen en windturbines die de elektriciteit moeten opwekken. In de afdank-fase ontstaat er een enorm afvalprobleem omdat veel ervan niet te recyclen is. 
 • GekkeGerritjeenzn

  2 jaar geleden
  @ Ik Ben het: Rijden in een Tesla is je verplaatsen van A naar B in een vervoersmiddel dat aangedreven wordt door elektriciteit. En aangezien het produceren van elektriciteit nog steeds slecht is voor het milieu, denk aan productie en afvoer (dus ook van de windmolens en de zonnepanelen, of groeien die op het land?), en dat een Tesla na ± 700.000 kilometer pas klimaatneutraal is, is het rijden in een Tesla alleen goed voor je status en dus je ego.
 • Titus

  2 jaar geleden
  Haha, trapt niemand in, nee het zal ze een biet uitmaken. Als de intocht er maar komt en een thema is er elk jaar wel.  Wees blij dat vrijwilligers hier nog zo,n lol in hebben, en velen een mooie dag geven!
 • Ik Ben het

  3 jaar geleden
  Jezus.... kan nou niemand zeggen: goh, wij actueel thema en wat fijn dat dit door VRIJWILLIGERS word gedaan!

Liemers