Volledig scherm
De Mudrun in Westervoort. © Jan Ruland van den Brink

Mudrun moet het doen zonder modder

WESTERVOORT - Modder, dat is wat de organisatie van de Mudrun in Westervoort wil. En de deelnemers ook. Maar dat valt tegen deze zondagmiddag, helaas.

Aan de regenval aan het begin van de dag ligt het niet: het gras van het Park Steenderens is nat. Helaas is de waterkwaliteit van de vaarten en slootje van het park zodanig slecht, dat deze niet in het parkoers kunnen worden opgenomen.

Daardoor valt het voor de modderzoekende runners nog niet mee om goed nat en modderig te raken tijdens het afwerken van het parkoers. Echt te water – of te modder – gaan is er in deze eerste editie niet bij.

‘Editie 2 volgt zeker’

Het mag de sportieve pret niet drukken. In de loop van de dag is het gezellig druk op het grasveld bij start en finish. Vooraf heeft de organisatie van ‘Westervoort in Beweging’ tweehonderd aanmeldingen, voornamelijk van kinderen tussen de 4 en 10 jaar.

,,Voor hen is het verplicht dat een ouder meeloopt, voornamelijk vanwege de veiligheid”, aldus Joop Nijhof. Samen met Hans Hovens is hij de trekker van de eerste editie van de Mudrun.

Ondersteund door het Beweegteam, dat vanuit de gemeente scholen ondersteunt om leerlingen meer te laten bewegen, hebben ze met twintig vrijwilligers een evenement uit de grond gestampt dat bij alle bezoekers zichtbaar in de smaak valt.

Halverwege de middag weet Nijhof het al zeker: ,,We zijn iets over ons budget heengegaan, maar de reacties zijn zo enthousiast, dat ik nu al wel weet dat volgend jaar editie 2 op de rol zal staan”.

Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers