Dit is het voorlopige vooraanzicht van de nieuwe woningen aan de Vredenburgstraat in Westervoort. De omgevingsvergunning moet nog worden verstrekt.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is het voorlopige vooraanzicht van de nieuwe woningen aan de Vredenburgstraat in Westervoort. De omgevingsvergunning moet nog worden verstrekt. © Vivare

Nieuwe Rode Dorp krijgt rode zonnepanelen, maar of Miep en Adrie er terugkeren is de vraag

WESTERVOORT - Rode zonnepanelen zijn een zeldzaamheid, maar het nieuwe Rode Dorp in Westervoort krijgt ze. De bouw van de zes huurhuisjes begint januari 2023.

25 reacties

 • Adrie van der Horst

  3 weken geleden
  Wij zijn tot heden ALLE afspraken met de corporatie nagekomen. We kregen zelfs een bedankbrief mbt de wijze van ontruiming en achterlaten van de woning. Klagen? Welke? De heer De Boer is duidelijk niet op de hoogte en roept maar wat. Ik verduidelijk slechts van mijn kant enkele feiten en ontkracht vooroordelen. Meer niet! Genoeg zo!
 • Eelco de Boer

  3 weken geleden
  en maar blijven klagen, het is een keertje genoeg.
 • Adrie van der Horst

  1 maand geleden
  Los van de fysieke belastbaarheid van de 70+ bewoners. Dit bewijst alleen maar dat het vergoedingsbedrag ontoereikend is om professionele hulp in te kopen waarmee de oude woning onttakeld wordt, de wisselwoning wordt ingericht en - na gereedkomen- de nieuwe woning gebruiksklaar in gebruik kan worden genomen. Bij een project in Ede vormden bewoners een commissie die in onderhandeling met de corporatie een meer realistische vergoeding konden bedingen. Zo'n commissie ontbrak helaas in het Rode Dorp
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Weet dan dat met het in gebruik nemen van de tijdelijke wisselwoning plus bijkomende kosten nu al bijna de helft van dat bedrag is besteed. Dan is dus nog meer dan de helft over voor een eventuele tweede verhuizing naar een toekomstbestendige woning. Eind goed al goed en einde discussie.
 • Adrie van der Horst

  1 maand geleden
  'Bepaalde mensen vinden het blijven klagen echter belangrijker dan het vinden van een oplossing.' zegt Meneer De Boer. Klagen? Ach, ik verduidelijk slechts van mijn kant enkele feiten en ontkracht vooroordelen. Het ging niet alleen om huisraad. We moesten een omvangrijk dozenarchief en apparatuur naar de wisselwoning overbrengen, opstellen en aansluiten. Ook anderszins moesten er technische aanpassingen worden gedaan. Een schutting van ruim 10 meter lang in de achtertuin moest vervangen worden.

Liemers