Volledig scherm
PREMIUM
Frank Futselaar wint de titel op lange cross. © SCS/Erik van Leeuwen

Ook de schoolvakantie staat voor Futselaar in het teken van hardlopen

WESTERVOORT - Atleet Frank Futselaar droomt van de Spelen van 2020 in Tokio. Maar de parttime leerkracht uit Westervoort mikt eerst op een toptijd bij de marathon van Amsterdam. ,,Stap voor stap richting de limiet.’’

Als Frank Futselaar deze dagen de deur uitstapt, kijkt hij uit over het water van het Meer van Sankt Moritz. Op de achtergrond duiken de besneeuwde bergtoppen van de Alpen op. In de wintermaanden is alles wit en wemelt het van de skiërs en snowboarders. Sankt Moritz, gelegen aan de oostkant van Zwitserland op een hoogte van zo’n 1800 meter, is dan een mondain wintersportdorp met een slordige 350 kilometer aan pistes.

Zodra de sneeuw is verdwenen, nemen hardlopers, wielrenners en wandelaars het gebied over. ,,Dit is een walhalla voor topatleten’’, zegt Futselaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers