Vader Bert Lubbers, zoon Bart en dijkbewoner Rob Bik (rechts) poseren in de Westervoortse uiterwaarden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader Bert Lubbers, zoon Bart en dijkbewoner Rob Bik (rechts) poseren in de Westervoortse uiterwaarden. © Jan Ruland van den Brink

Plan voor uiterwaarden in Westervoort gekraakt, ook boeren niet blij met hoogwatermaatregelen

WESTERVOORT - Bewoners van de IJsseldijk en achterliggende Brouwerslaan in Westervoort zijn fel tegen de huidige plannen om overlast van hoogwater tegen te gaan in het gebied. Ze vrezen dat de komst van rivierklimaatpark IJsselpoort nadelige gevolgen heeft voor het dorp. ,,Als je nu een verkeerde keuzes maakt heb je er 30 tot 40 jaar last van”, zegt dijkbewoner Rob Bik.

Het rivierklimaatpark IJsselpoort is een gezamenlijk initiatief van diverse overheden dat ervoor moet zorgen dat de uiterwaarden van de IJssel tussen Arnhem en Giesbeek klimaatextremen kunnen blijven opvangen en toegankelijk blijven. Het plan voorziet in de aanleg van een geul langs de IJssel in Westervoort. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers