Volledig scherm
Het interieur van het CCG Liemers. © Jan van den Brink

Primeur in Westervoort: zestien zorgprofs onder één dak

WESTERVOORT - Westervoort beleeft nog deze maand een Liemerse zorgprimeur. Op 29 oktober opent het Centrum voor Complementaire Gezondheidszorg De Liemers (CCG). In het pand aan Het Geerken 272, naast woonzorgcentrum De Wilgenpas, komen zestien zorgprofessionals uit uiteenlopende disciplines te werken.

Complementaire of alternatieve zorg bestaat naast de reguliere zorg, die onder anderen huisartsen bieden. De complementaire zorgverleners in het Westervoortse gezondheidscentrum zijn osteotherapeuten, acupuncturisten, trauma- en psychotherapeuten, natuurgeneeskundigen, kindercoaches, holistische therapeuten (zij die lichaam, geest en ziel als eenheid zien) en voetreflexmasseurs.

Een van de drijvende krachten achter het CCG is psycholoog en scheidingsconsulent Mary-Lou Hardy van Hardy Counseling. „We zijn twee jaar bezig geweest met dit centrum", zegt ze. „Het duurde langer dan gepland, mede doordat enkelen van ons in gesprek waren met de gemeente Westervoort om naar het vrijgekomen gebouw van basisschool De Brug te gaan."

De partijen kwamen er niet uit: De Brug verdween uit beeld en de professionals trokken een nieuw strijdplan. „Met dit pand zijn we heel blij", stelt Hardy, "want het zit niet alleen vlak bij De Wilgenpas, maar ook bij de medische praktijk De Rozet en kulturhus De Nieuwhof."

„Als mocht blijken dat dit centrum aanslaat, komt er een baliemedewerker", geeft Hardy aan. "Zolang die er nog niet is, werken we niet met een centraal telefoonnummer. Alle therapeuten zijn straks voorlopig op hun eigen nummer te bereiken."

Liemers