Een berg granulaat. Deze foto dient ter illustratie en is niet gemaakt bij Putman in Westervoort.
Volledig scherm
Een berg granulaat. Deze foto dient ter illustratie en is niet gemaakt bij Putman in Westervoort. © Johan Wouters

Putman mag in Westervoort nu ook granulaat opslaan

WESTERVOORT - Afvalstoffenverwerkingsbedrijf Putman in Westervoort mag nu ook grind, granulaat en zogenoemde multiblokken opslaan op het nieuwe bedrijfsterrein aan de IJsseldijk en Driegaardensestraat. De gemeente Westervoort wees medewerking aan het verzoek om meer opslagfaciliteiten eerder af, maar komt daar op terug.

Milieutechnisch gezien is er geen reden om de opslag niet toe te staan, meldt de gemeente. Grind en granulaat zijn ‘niet-stuifgevoelige’ producten; voor stuifgevoelige producten als zand had Putman al een vergunning. Putman heeft schriftelijk verklaard de opslaghoogte ‘binnen de perken te houden’.  In de vergunning zijn – vooral op verzoek van de gemeente Westervoort - maximale opslaghoogten vastgelegd.

Wensenlijst

Putman had eerder dit jaar een flinke wensenlijst ingediend bij Westervoort. Dit omdat ze het terrein in Westervoort anders willen inrichten en voor meer doelen willen gebruiken. Reden is ook, zo meldt het bedrijf aan de gemeente, dat een terrein in Wijchen is verkocht. In Westervoort had Putman graag onder andere een grondzeef willen plaatsen, maar dat staat het college niet toe. 

Het bedrijfsterrein van Putman oogt nu nog als ‘erg opvallend’ in het landschap, maar dat zal veranderen. Er is recent beplanting aangebracht en het groen moet de komende jaren verder groeien. 

Putman heeft ook een vestiging in het Duitse Kalkar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers