Een aantal bewoners van het Rode Dorp. V.l.n.r. Louis en Eef Berends, Adrie en Miep van der Horst en Peter Siebenheller.
Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal bewoners van het Rode Dorp. V.l.n.r. Louis en Eef Berends, Adrie en Miep van der Horst en Peter Siebenheller. © Jan van den Brink

Rode Dorp in Westervoort mogelijk gered: raad wil de woningen renoveren, niet slopen

WESTERVOORT - Er is nog een kans dat de zes woningen van het Rode Dorp in Westervoort toch niet verdwijnen. Op verzoek van GroenLinks, VVD en CDA gaat de wethouder opnieuw met Vivare hierover in gesprek. 

5 reacties

  • Adrie

    3 jaar geleden
    De gemeente erkent de cultureel historische waarde en wil die ook beschermen. In een aangenomen motie heeft de wethouder van de Raad de opdracht gekregen om de mogelijkheden tot behoud opnieuw te onderzoeken en de bewoners daar uitdrukkelijk bij te betrekken. Om dat mogelijk te maken dienen verhuurder én gemeente, ook naar bewoners toe, openheid van zaken te geven. Een eerlijk beeld van de huidige bouwkundige toestand, technische mogelijkheden en bewonersklachten zijn daarbij van belang. 
  • Adrie

    3 jaar geleden
    De woningen zijn in 1922 gebouwd en hebben een historisch-culturele waarde. Dat wordt aangetoond dmv bouwhistorisch onderzoek waarvoor ik in 2019 ook gegevens heb aangeleverd. In 1982 is er helaas wat van die waarde verloren gegaan tgv slecht voorbereide en uitgevoerde renovatie. Onderhoud bleef na 1982 onder de maat. Ik acht het zeer wel mogelijk dat dmv een doordacht renovatieplan de woningen op energielabel A zijn te krijgen en het historisch aanzicht kan worden hersteld.
  • Glentalloch

    3 jaar geleden
    Gewoon slopen die ouwe meuk. Niets bijzonders aan. 
  • Adrie

    3 jaar geleden
    Tien jaar lang heb ik getracht om op een fatsoenlijke manier met verhuurder in gesprek te komen over de toekomst van de woningen. Tevergeefs! Ik sprak steeds met andere functionarissen, maar antwoorden kreeg ik niet. Dan nu plotseling die brief en worden de huidige bewoners er in 2022 uit gezet. Een sociaal plan is er niet. Dat wordt een doffe ellende. Kosten 100,000 per woning lees ik in dit artikel, waar is dat op gebaseerd? De bewoners mogen het niet weten! Overigens: De huuropbrengst van de woningen over die tien jaar was 450.000!
  • Adrie

    3 jaar geleden
    De woordvoerster van verhuurder Vivare somt in dit artikel enkele gegevens op die niet aan de bewoners zijn medegedeeld. Die moeten die nu uit de krant vernemen. Dit tekent de wijze waarop Vivare met haar cliënten omgaat. In maart j.l. heb ik in een email een aantal suggesties gedaan. De reactie van Vivare was slechts dat die voor kennisgeving zijn aangenomen. En dan plopt er plotseling maanden later een brief op de mat met de mededeling dat je woning wordt gesloopt.
  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's
    2

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.