De IJssel tussen Arnhem en Doesburg geldt als één van de moeilijkst te bevaren stukken rivier in Nederland. Foto: Theo Kock
Volledig scherm
PREMIUM
De IJssel tussen Arnhem en Doesburg geldt als één van de moeilijkst te bevaren stukken rivier in Nederland. Foto: Theo Kock © theo kock persfotografie

Schippers en boeren zoeken naar balans in nieuw Rivierklimaatpark IJsselpoort

LATHUM - In het nieuwe rivierklimaatpark tussen Westervoort en Giesbeek moet de IJssel meer ruimte krijgen, zodat de rivier makkelijker bevaarbaar wordt. Dat betekent wel dat de landbouwgronden in de uiterwaarden natter worden.

Een zoektocht naar de optimale, toekomstbestendige combinatie van landbouw en natuur, zo omschrijven de planmakers van het Rivierklimaatpark IJsselpoort de opdracht die voor hen ligt. Aan de ene kant hebben ze te maken met een rivier en de schippers die daarop varen, aan de andere kant met de uiterwaarden en de boeren die deze in gebruik hebben.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers