‘Selfie-museum’ van Westervoortse broers trekt 15.000 bezoekers in 3 maanden

VIDEOWESTERVOORT/ AMSTERDAM - In november vorig jaar openden de Westervoortse broers Koen en Jetse Derks met hun neef Joep Heusschen het ‘Youseum' in Amsterdam. Een museum waar het nemen van mooie foto's van jezelf centraal staat. Drie maanden later heeft de ‘Instagram-experience’ al meer dan 15.000 bezoekers getrokken. 

In een kraakpand aan de Weesperzijde in Amsterdam maken Koen Derks (31) uit Westervoort en Joep Heusschen (28) uit Herwen een praatje met nieuwe bezoekers van ‘Youseum'. 

Jetse Derks (26), is er niet. Hij is op reis. ,,Dat heeft hij dik verdiend", zegt Koen over zijn broertje. ,,Op een gegeven moment werkten we honderd uur per week. We zagen elkaar elke dag. Nu het museum goed draait, gunnen we onszelf wat meer vrije dagen.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Plan voor uiterwaarden in Westervoort gekraakt, ook boeren niet blij met hoogwatermaatregelen
    PREMIUM

    Plan voor uiterwaar­den in Wester­voort gekraakt, ook boeren niet blij met hoogwater­maat­re­ge­len

    WESTERVOORT - Bewoners van de IJsseldijk en achterliggende Brouwerslaan in Westervoort zijn fel tegen de huidige plannen om overlast van hoogwater tegen te gaan in het gebied. Ze vrezen dat de komst van rivierklimaatpark IJsselpoort nadelige gevolgen heeft voor het dorp. ,,Als je nu een verkeerde keuzes maakt heb je er 30 tot 40 jaar last van”, zegt dijkbewoner Rob Bik.

Liemers