Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Vermoedens van criminaliteit vaker gemeld in Duiven en Westervoort

WESTERVOORT - Politie en gemeenten krijgen steeds meer tips van bewoners en ondernemers over vermoedens van criminaliteit. Deze week nog in Westervoort. Een tip van een ondernemer leidde naar een bedrijfspand waarin twee gestolen auto’s stonden plus een reeks spullen voor een hennepkwekerij. De auto’s werden volgens de politie ‘op dat moment voorzien van een nieuwe identiteit’. De verdachten zijn dus op heterdaad betrapt op dat strafbare feit. 

De gemeenten Duiven en Westervoort strijden samen met de politie tegen ondermijning. Dat betekent grofweg  de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. ,,Bewustwording speelt daarbij een grote rol’’, zegt Arend van Hout, burgemeester van Westervoort.

,,Daarom hebben we bewoners en ondernemers de afgelopen tijd brieven geschreven. We vragen hen niet om de held uit te hangen, maar als ze een gevoel hebben dat dingen niet kloppen dat aan de politie of ons door te geven.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Barbecuebrand in Westervoort zorgt voor metershoge vlammen: ‘gelukkig waren de kinderen op tijd weg’
    PREMIUM

    Barbecue­brand in Wester­voort zorgt voor metershoge vlammen: ‘gelukkig waren de kinderen op tijd weg’

    WESTERVOORT - De brand in Westervoort ontstond in het tuinhuisje van de familie Messing aan de Heilweg. ,,De gasfles vatte vlam”, zegt Wil Messing de volgende middag. ,,Mijn schoonzoon zag dat en schreeuwde dat de kinderen weg moesten. Daarna was er een soort explosie. Ik en mijn schoonzoon zijn door de luchtdruk een paar meter door de lucht gevlogen. Niemand is gewond geraakt.”

Liemers