Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Vermoedens van criminaliteit vaker gemeld in Duiven en Westervoort

WESTERVOORT - Politie en gemeenten krijgen steeds meer tips van bewoners en ondernemers over vermoedens van criminaliteit. Deze week nog in Westervoort. Een tip van een ondernemer leidde naar een bedrijfspand waarin twee gestolen auto’s stonden plus een reeks spullen voor een hennepkwekerij. De auto’s werden volgens de politie ‘op dat moment voorzien van een nieuwe identiteit’. De verdachten zijn dus op heterdaad betrapt op dat strafbare feit. 

De gemeenten Duiven en Westervoort strijden samen met de politie tegen ondermijning. Dat betekent grofweg  de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. ,,Bewustwording speelt daarbij een grote rol’’, zegt Arend van Hout, burgemeester van Westervoort.

,,Daarom hebben we bewoners en ondernemers de afgelopen tijd brieven geschreven. We vragen hen niet om de held uit te hangen, maar als ze een gevoel hebben dat dingen niet kloppen dat aan de politie of ons door te geven.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers