De Japanse duizendknoop. De plant verspreidt zich razendsnel in Nederland. Hij verdringt inheemse soorten en is nauwelijks weg te krijgen. Omdat het een krachtige plant is, kan hij veel schade toebrengen aan bruggen, wegen en funderingen.
Volledig scherm
De Japanse duizendknoop. De plant verspreidt zich razendsnel in Nederland. Hij verdringt inheemse soorten en is nauwelijks weg te krijgen. Omdat het een krachtige plant is, kan hij veel schade toebrengen aan bruggen, wegen en funderingen. © Joris Van Gennip

Verwoestende probleemplanten worden aangepakt

WESTERVOORT - Westervoort gooit alles in de strijd om de woekerende reuzenberenklauw en  Japanse duizendknoop te verslaan. De aanpak van deze zogeheten invasieve exoten kost bijna 50.000 euro. 

1 reactie

 • Joris Driepinter

  6 dagen geleden
  Alle gemeenten in Nederland zouden hiermee flink aan de slag moeten, want de schade beperken en voorkomen is tientallen malen goedkoper dan het herstel straks... Daarvoor mogen de Provincies ook wel flink in de buidel tasten: Provincies zouden de ene helft en gemeente de andere helft moeten bijdragen ! Uiteindelijk worden daar vele tonnen en op de lange termijn, vele miljoenen mee worden bespaard !! Je moet dat niet zien als een kostenpost voor onderhoud, maar als een investering !
 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Liemers