Volledig scherm
De Biddle-brug aan de Liemersallee in Westervoort. Foto Theo Kock © theo kock persfotografie

Vijftien mille voor nieuwe beschildering van Westervoorts viaduct

WESTERVOORT - Westervoort stelt 15.000 euro beschikbaar voor een nieuw kunstwerk op de zogenoemde Biddle-brug. Het fantasielandschap van kunstenaar Chris Biddle in het viaduct aan de Liemersallee wordt hoogstwaarschijnlijk vervangen door een nieuw kunstwerk. 

Wie dat werk gaat maken en wanneer is volgens wethouder Theo Kampschreur nog niet bekend. 

Afgebladderde verf

De verf van de Biddle-brug, zoals het spoorviaduct ook wel wordt genoemd, is aan het afbladderen. Biddle beschilderde het viaduct in 1978. Sindsdien is zijn werk op de brug aan weersinvloeden en graffiti onderhevig.

De kleuren zijn vervaagd. ,,We willen de brug graag opknappen”, zegt Kampschreur. ,,Dat hoeft geen restauratie te worden van wat er nu is, maar we willen er echt iets aan doen.”

Het motto van het huidige college is ‘Maak Westervoort mooier’. ,,Bijvoorbeeld met bloemrijke parkjes en aangeklede rotondes. Mensen gaan zuiniger om met een mooie, frisse leefomgeving”, zegt Kampschreur. ,,Dat draagt ook bij aan gevoel van welzijn.”

Quote

Mensen gaan zuiniger om met een mooie, frisse leefomge­ving.

Theo Kampschreur, Wethouder

Fantasielandschap

Het huidige fantasielandschap op de Biddle-brug heeft glooiende heuvels en is overwegend in groene en blauwe kleuren geschilderd. Bovenaan zweeft een vliegtuig dat een doek met daarop ‘Doorrijhoogte 4,10 meter’ achter zich aan sleept.

De andere kant van het viaduct vertoont een zelfde panorama, maar hier hangt een helikopter boven de onderdoorgang met dezelfde tekst. Biddle verhuisde in 1974 naar Westervoort, waar hij elk jaar meehielp met het beschilderen van de carnavalswagens.  

In Arnhem beschilderde hij onder meer de panelen in de Hemelrijkpassage en een wand van café De Velper aan de Oude Velperweg. In de loop van de jaren tachtig legde Biddle zich meer en meer toe op het sneltekenen. Hij maakte zowel realistische portretten als karikaturen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers