Virtueel drugslab maakt Westervoorters nieuwsgierig

videoWESTERVOORT - Eens rondneuzen in een drugslaboratorium is een gewild uitje deze vrijdagmiddag tijdens de Zomerfair in Westervoort. Inwoners van het dorp kunnen met behulp van een virtual reality bril kijken in zo'n lab. 

Door de speciale bril op te zetten, krijg je driedimensionale beelden te zien van een drugslab. Bovendien wordt er ook een geur verspreid om de ervaring nog realistischer te maken. Het virtuele lab is een initiatief van de gemeente Westervoort. Die wil inwoners zo waarschuwen voor criminaliteit. 

‘Makkelijker te herkennen’

,,Bewustwording en meldingsbereidheid staan centraal, maar de ervaring maakt het ook makkelijker om de signalen van een chemisch lab te herkennen’’, aldus Willem Bronkhorst, beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid. 

Wat is Virtual Reality?

De virtuele wereld wordt mogelijk gemaakt door Virtual Reality (VR). Dat is een computertechniek waarbij een andere werkelijkheid wordt gesimuleerd aan de hand van speciale brillen.

De VR-bril sluit het zicht op de buitenwereld volledig af en bevat een beeldscherm waarop, in dit geval, een drugslab te zien is. Sensoren volgen de bewegingen van het hoofd en lichaam waardoor er in de virtuele wereld rondgelopen kan worden.

Videostill
Volledig scherm
Videostill © Videostill
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers