Volledig scherm
Agente, foto ter illustratie © ANP

Vrouw die agente mangelde tussen twee auto's de cel in

WESTERVOORT - Een 49-jarige vrouw uit Wehl moet drie maanden de cel in voor het klemrijden en verwonden van een politieagente in Westervoort, het rijden zonder rijbewijs en tanken zonder te betalen. Daarnaast heeft de vrouw een rijontzegging van vijf jaar gekregen en een voorwaardelijke straf van een half jaar.

Tegen de vrouw werd twee weken geleden achttien maanden cel geëist waarvan zes voorwaardelijk.

De politieagente en haar collega stonden de bewuste 26 november 2016 op het punt pauze te nemen toen ze een auto zonder licht zagen langsrijden. De agenten zetten de achtervolging in om de bestuurder te kunnen waarschuwen. Bij het geven van het stopteken probeerde de Wehlse er vandoor te gaan. 

Op het parkeerterrein bij het station in Westervoort, leek de vrouw haar vluchtpoging te staken. De achtervolgers zetten hun auto schuin achter die van de Wehlse. Nadat het latere slachtoffer de auto verliet, vergrendelde de 49-jarige vrouw haar auto en probeerde in de achteruit haar weg te vervolgen. Daarbij reed ze de agente klem tussen beide auto's.

Lichaam gemangeld

In haar slachtofferverklaring vertelde de agente over het voorval hoe ze voelde dat haar lichaam werd gemangeld. Het is maar de vraag of de vrouw volledig herstelt van de aanrijding en of ze nog ooit pijnvrij zal zijn.

De rechtbank spreekt de vrouw uit Wehl vrij van poging tot doodslag , maar vindt het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel wel bewezen. Hoewel de Wehlse tijdens de rechtszitting aanvoerde dat ze het slachtoffer niet heeft gezien, vindt de rechtbank dat er sprake is van opzet. De vrouw verklaarde wel een gezicht te hebben gezien door de ruit. Door vervolgens achteruit te rijden aanvaarde de vrouw de kans dat ze iemand zou aanrijden.

De vrouw uit Wehl moet zich verplicht laten behandelen en zich aanmelden voor begeleid wonen. Ook moet ze een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer en is ze haar auto kwijt. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers