Volledig scherm
© Thinkstock

Westervoort bemoeit zich niet met kattenoverlast, maar geeft wel tips

WESTERVOORT - Nergens voor nodig, dat een gemeente zich bemoeit met kattenoverlast. Wie last heeft van katten in de tuin, moet zelf gaan praten met de eigenaar. Of eigenhandig maatregelen treffen. Een meerderheid van de gemeenteraad van Westervoort ziet weinig in het voorstel van GroenLinks om de gemeente actie te laten ondernemen tegen kattenoverlast. Er komen alleen tips op de website te staan.

GroenLinks is ervan overtuigd dat mensen overlast van katten ondervinden. Regels om die hinder tegen te gaan, zijn er niet. Dus roept GroenLinks Westervoort op om net als de gemeente Landgraaf tips te publiceren voor kattenhouders en voor mensen die last hebben van katten. Bovendien moet de gemeente haar inwoners hier regelmatig op wijzen via kranten en social media.

Met tips op de gemeentelijke website kunnen de meeste gemeenteraadsleden wel leven. Maar om hier met regelmaat op terug te komen, is nergens voor nodig, vinden de meeste partijen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers