Volledig scherm
PREMIUM
De duizendknoop. © Van Assendelft Fotografie

Westervoort gaat gevecht aan met Japanse 'sloper'

WESTERVOORT - Westervoort bindt de strijd aan met de Japanse duizendknoop.  De 'sloper' dreigt de Rijndijk te verzwakken: Westervoort trekt 50.000 euro uit om deze invasieve exoot te bestrijden.

De soort verdringt andere planten en kan een verwoestende werking hebben op gebouwen en infrastructuur. De plant dringt zich met schijnbaar gemak door asfalt, beton en metselwerk en richt daarbij schade aan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Onbegrip in Westervoort voor bekladden van kerken: ‘Respect is echt ver te zoeken’
    PREMIUM

    Onbegrip in Wester­voort voor bekladden van kerken: ‘Respect is echt ver te zoeken’

    WESTERVOORT - Schandalig, onbegrijpelijk en onthutsend. ,,Waar is het respect gebleven?’’, vraagt dominee Arjen Hiemstra zich af. Zijn kerk, de protestante Werenfriedkerk in de Dorpstraat in Westervoort, is in de nacht zaterdag op zondag beklad met anti-christelijke leuzen en tekens. Net als de katholieke Werenfriduskerk, even verderop in de Dorpstraat. Ook zijn er enkele ruitjes vernield.

Liemers