Volledig scherm
© De Gelderlander

Westervoort moet alsnog luisteren naar plannen voor schuur

WESTERVOORT - Westervoort heeft verkeerd gehandeld toen het besloot inwoner Nel van der Zouwen in januari niet te laten inspreken om haar bouwplan voor een schuur toe te lichten. Dit vindt de Raad van State, die de gemeente twintig weken de tijd geeft orde op zaken te stellen.

Van der Zouwen woont aan de Brouwerslaan en wilde een 40 vierkante meter grote schuur bouwen om landbouwmachines in te stallen en veevoer in op te slaan.

Regels
Hoewel ze handelde conform de wens van de gemeente, werd haar bouwaanvraag afgewezen. De plaatselijke overheid wilde een maximaal 10 vierkante meter grote schuur, maar Van der Zouwen vindt zo’n opslagruimte te klein.

Wijziging
De vrouw wilde in januari tekst en uitleg geven en greep daarvoor de informele gespreksavond ‘In gesprek met de raad’ aan. Inspreken was haar toegezegd maar uiteindelijk kreeg ze alsnog te horen dat ze haar zegje niet mocht doen omdat de spelregels waren gewijzigd.

Opgelucht
Van der Zouwen is blij met het oordeel. Wethouder van Economische Zaken Hans Sluiter betreurt de gang van zaken. „Het project ‘In gesprek met de raad’ zat toen nog in de opstartfase, maar we moeten wel lering trekken uit deze misser.”

Liemers