Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Westervoorter (27) krijgt celstraf voor bezit van vierhonderd xtc-pillen

ZUTPHEN/ WESTERVOORT - Een 27-jarige Westervoorter is vrijdag veroordeeld tot drie maanden cel wegens het bezit van een kleine vierhonderd xtc-pillen. Hij is vrijgesproken van het bedreigen van een Westervoortse familie met een vuurwapen. De officier van justitie had twee weken geleden acht maanden cel geëist voor beide feiten.

De officier van justitie dacht dat de Westervoorter eind augustus 2019 een ruzie over geld met de zoon des huizes had en dat met een vuurwapen is gaan ‘uitpraten’.

Volgens de rechtbank staat vast dat de Westervoorter bij de familie aanbelde, en thee dronk met de vrouwen in het huis. Die zoon des huizes had 4000 euro afgepakt, zei de verdachte tegen de rechter. Toen de vader en de zoon des huizes met nog een vriend thuiskwamen, liepen de gemoederen op.

Vuurwapen

De Westervoorter zou een vuurwapen tevoorschijn hebben gehaald en dat ook hebben doorgeladen, terwijl hij dreigend de zoon onder schot nam waar de familie en de vriend bij waren. Zo luidt het verhaal van de familie.

Uiteindelijk vluchtte de verdachte Westervoorter zonder zijn schoenen de deur uit. ‘Want hij (de zoon) kwam met een zooi vrienden binnen en stoof op me af. Ik had pepperspray en dreigde hem toen met de spray’, zo luidde de versie van de verdachte.

De rechtbank heeft daar twijfels bij, maar ook bij de lezing van de familie. Daarom wordt de aanbeller vrijgesproken.

Liemers