Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Westervoorter langer vast om gewapende bedreiging

WESTERVOORT - Een 26-jarige Westervoorter die al 92 dagen vast zit, blijft daar in afwachting van zijn strafzaak voorlopig zitten. De openbaar aanklager verdenkt hem van het bedreigen van een Westervoortse familie met een vuurwapen, van wapenbezit en het bezit van honderden XTC-pillen.

De aanklager gelooft dat de man eind augustus naar de familie ging wegens een geschil met de zoon des huizes. Die zou hij een wapen hebben laten zien, dat hij doorlaadde. Vervolgens zou hij op de zoon zijn afgestapt en gedreigd hebben ‘Ik maak je dood’ of ‘Ik schiet je neer’, in het bijzijn van nog drie familieleden en een vriend des huizes.

Quote

Ik belde netjes aan, de zus deed open en ik kreeg koffie van de moeder

verdachte

Pepperspray

De verdachte Westervoorter stelt dat het anders ging met de zoon. “Ik kreeg nog geld terug dat hij van me zou lenen, maar dat hij gewoon had afgepakt. Ik belde netjes aan en de zus deed open. Ik kreeg koffie van de moeder en ze belden hem en de vader op. Maar toen kwam de zoon met een zooi vrienden binnen en hij stoof op me af. Ik had pepperspray en dreigde hem toen met de spray”

De aanklager gelooft er niks van: het ‘speeltje’ dat de verdachte mee zei te nemen in de voorafgaande telefoongesprekken ging niet over pepperspray. De rechtbank bepaalde ook dat de man voorlopig nog niet vrij komt. De zoon des huizes wordt gehoord over de lezing van de verdachte. Wanneer de zaak inhoudelijk aan bod komt is nog niet bekend. 

Liemers